Gulspurv
Seneste nyheder Forside Koncerter Foredrag Galleri Observationer Kontakt
12. maj 2013 - Lesbos 5. - 12. maj 

Dag 1-2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Søndag den 5. og mandag den 6.

Elly, Anna, Svend og jeg var med DOF-Travel på Lesbos i perioden 5. - 12. maj. Sammen med 18 andre fugletossede mennesker - heriblandt to danske guider - oplevede vi nogle fantastiske dage med godt vejr og mange fugle. Af hensyn til vægten i flyet havde jeg kun min 300 mm med. Derfor er der kun billeder af fugle og insekter.

Vi fløj fra Kastrup lufthavn søndag den 5. maj og ankom til vort hotel i Mollivos sent samme dag. Første rigtige fugledag var mandag, hvor Elly og jeg tyvstartede med en lille gåtur før morgenmaden. Det gav en Middelhavsstenpikker samt en Gærdeværling:

Hjemme på hotellet igen sad der en sommerfugl - Kirinia roxelana - så vidt jeg kan se. Jeg er bestemt ikke ekspert i udenlandske sommerfugle:

Vores første destination var klippekysten ved Petra. Her var der Hætteværling:

Og Sortstrubet Sanger:

Lesbos er et fantastisk sted for sommerfugle. Undergrunden er stenet, og de lokale nærer en vis uvilje mod havearbejde. Så der er en rig urtevegetation, med mange sommerfugle til følge. Her en høsommerfugl:

Her Melanargia larissa:

Her hvad jeg tror er Maniola telmessia:

Herefter gik turen til Kaloni saltplans. Her var vadefuglene og ternerne i fokus. Stylteløbere kan man aldrig få nok af:

Brushane:

Hvidskægget Terne:

 

Hvidvinget Terne:

Dværgterne:

Fjordterne:

Der kom også lige en Sort Stork hen over:

Pinjeskoven ved Achladeri var næste mål. Hovedattraktionen var Dværghornugle og Krüpers Spætmejse. Dværghornuglerne sidder fuldstændig musestille i trækronerne. Hvis man ikke lige ved, hvor de er, er de næsten umulig at finde:

Krüpers Spætmejse kan i Europa kun ses her på Lesbos:

Samme sted kunne vi se Masketornskade:

Og Rødhovedet Tornskade:

Efter hjemkomsten til hotellet var der lidt tid inden aftensmaden. Den blev brugt til en gåtur op til borgen. Det blev til lidt sommerfugle. Her Polygonum egea:

Og Limenitis reducta:

Og endnu en høsommerfugl:

Euchloe ausonia:

Oppe ved borgen var der et firben:

Og en Skovskade med en lidt speciel frisure:

Til toppen

Næste dag