Gulspurv
Seneste nyheder Forside Koncerter Foredrag Galleri Observationer Kontakt
 
24. september - Falsterbo
Sidste års tur til Falsterbo i Sydsverige var en stor succes, så vi (Elly, Ivan, Anna og Svend) blev enige om at prøve i år igen. Det blev til fire dage 21. - 24. september. Desværre fik vi kun én dag med solskin, resten af tiden regnede det. Den 21. var rejsedag, og der blev kun tid til en kort tur til Falsterbo og Foteviken:
 
Lærkefalk
 
Dag to startede ved Falsterbo, derefter gik turen til Näsbyholm sjön, hvor vi bl.a. så en masse fasaner og hvide vipstjerter:
 
Fasan
 
Hvid Vipstjert
 
Ved søen var der flere Havørne. Overalt var der Røde Glenter. Dag tre var den eneste solskinsdag. Den startede rigtig godt med 5 Nøddekriger:
 
Nøddekrige
 
Nøddekrige
 
Nøddekrige
 
En fjeldvåge over Falsterbo:
 
Fjeldvåge
 
Der er altid mange småfugle ved Falsterbo. Her Sortmejse:
 
Sortmejse
 
Ved frokosten fik vi besøg af en Harlekinmariehøne:
 
Harlekinmariehøne
 
Herefter gik turen til Vomb enge. Det første vi så, var 2 hvide storke med ring på. Det er sikkert storke fra det svenske genudsætningsprojekt:
 
Hvid Stork
 
Hvid Stork
 
På vej hjem var vi forbi Fyledalen, hvor vi bl.a. så Sortspætte. Den fjerde og sidste dag blev igen startet i Falsterbo. Det var blåmejsernes dag. Tusindvis af blåmejser forsøgte at trække ud, men vendte om og fløj om ørerne på os ved Fyrhaven. Ringmærkerne fangede 909 blåmejser den dag:
 
Blåmejse
 
En Havørn kom forbi:
 
Havørn
 
Det sidste inden hjemrejsen var en tur til Börringesjöen, hvor vi så Kongeørn og Traner på de nærliggende marker:
 
Trane