Gulspurv
Seneste nyheder Forside Koncerter Foredrag Galleri Observationer Kontakt
 
17. februar 2012 - Nye billeder
 
Den 17. februar tog Knud, Jens og jeg til Thyborøn havn, hvor der dagen forinden var meldt Topskarv og Hvidvinget måge. Vejret var smukt med op til 6 graders varme - dog med en middelvind, der fik det til at føles lidt koldere. I bilen var det helt fint!
 

Vi så ret hurtigt en Gråmåge flyve hen over bygningerne ved havnen. Flere Skarver blev undersøgt, uden at give bonus. Vi mødte så en anden ornitolog, der kunne fortælle at der var Gråsæl ved auktionsbygningen. Det lød spændende - jeg har aldrig før set Gråsæl. Og ganske rigtig svømmede der en kæmpesæl rundt i havnebassinet. Vi så kun hovedet, men selv det er enormt. Den har en anden hovedprofil end Spættet sæl. Hvor hovedet hos Spættet sæl er rundt og har et nuttet udtryk, er hovedet hos Gråsælen mere aflangt. Den lange snude med lige næseryg går i et med panden. Den havde også en anden måde at dykke på: den sank bare lige så stille ned i vandet, så vi så aldrig andet end hovedet. Efter et stykke tid viste det sig, at der var hele to stk.!

 
Gråsæl
Gråsæl
 
Mens vi beundrede Gråsælerne fik vi øje på den Hvidvingede måge. På et tidspunkt moppede mågen ligefrem sælen!
 
Hvidvinget Måge
Hvidvinget Måge
 
På havnen var der også Sortgrå ryle. På vej hjem fra Thyborøn kørte vi forbi Langerhuse, hvor vi så Sortkrage og hørte de første syngende Sanglærker. Sidste punkt på turen var ved Kærgårdsmølle hvor vi så Fjeldvåge samt hørte syngende Sumpmejse. Sumpmejsen havde et forrådskammer, hvorfra den hentede forskellige godbidder:
 
Sumpmejse